otevření MŠ od 2. 11. 2020

 2020-10-29  Simona Kubíčková

Vážení rodiče,

s platností od pondělí 2. 11. 2020 dochází ke znovuotevření MŠ.

 

Provoz MŠ bude v rozsahu běžné otevírací doby, avšak z personálních důvodů budou třídy dle potřeby sloučeny.

Z důvodu přetrvávajících pracovních neschopností souvisejících s onemocněním Covid-19 a OČR řady našich kolegyň, nejsme prozatím schopné zajistit otevření všech tříd ( i my jsme závislé na rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví, kdy se děti vrátí do škol).

 

Prosíme vás tímto opět o vzájemnou spolupráci a pochopení nelehké situace.

Kdo z vás má možnost, dítě v době nouzového stavu a přitvrzujících opatření ze strany státu, prosím, ponechejte si je doma.

U dětí předškoláků je možné, že v případě, že dítě nepošlete do MŠ, pokračovat v distančním vzdělávání. Bude opět připravena výuka na webu zde, ale samozřejmě je možnost poskytnout vám i tištěný materiál (pracovní listy, grafomotoriku).

Jsme si vědomy, že nemáme žádnou právní oporu toto vyžadovat, ale věříme v naši doposud dobrou a přímou komunikaci, díky které jsme se vždy byli schopni dohodnout.

 

Prosíme vás o nahlášení či odhlášení docházky vašich dětí na telefonní čísla vašich tříd co nejdříve, abychom mohli dětem oběd odhlásit.


 

ORGANIZAČNÍ POKYNY  pro příští týdny platné v prostorách MŠ:

  • Ráno předáte dítě před hlavními dveřmi pověřené osobě, která dětem změří teplotu a požádá je o desinfekci rukou. Případně informace, které potřebujete sdělit pí. učitelce, můžete buď předat přes tuto pověřenou osobu (zpravidla asistentce) nebo si zazvoňte na třídu a informaci sdělte telefonem).
  • Odpoledne bude probíhat tak, že dítě si přeberete ve vestibulu školky, půjdete do šatny, ale tam bude potřeba dodržovat zákaz shromažďování se. V šatně tedy bude možné, aby byl vždy jen 1 rodič a dítě, ostatní počkají v chodbě.                                                        Také nás mrzí, že se opět vrátila tato opatření do MŠ, ale naši povinností je zajistit hygienicky bezpečné prostředí.
  • Z nařízení vlády také vyplývá povinnost dětí a pedagogů nosit roušky venku mimo areál MŠ. Tzn. pokud bychom mohli ještě vzhledem k počasí využívat zahradu, tak zde rouška být nemusí. Bohužel s postupným ochlazováním nevíme, jak dlouho toto bude možné. Proto je vaší povinností mít v šatně pro dítě připravenou roušku.

 


  • Edukativně stimulační skupiny pro přihlášené předškoláky, které měly začít v příštím týdnu, se prozatím odsouvají. Předpokladem začátku bude lepší vývoj všech opatření. Uvidíme, zda by se začaly ještě v prosinci nebo by se posunulo vše až od ledna a tím pádem bychom ještě doplnili náhradní dva termíny na konci (květen/červen). Materiály pro děti již máme zakoupené, vše je připravené.