Informace ke znovuotevření provozu MŠ od 25 .5. 2020

 2020-05-12  Simona Kubíčková

Dnes se na společné schůzce zástupců města Ústí nad Orlicí a ředitelek ústeckých MŠ dohodlo, že plošné otevření je k datu 25. 5. 2020., které ještě musí schválit Rada města na svém zasedání 18.5.

 

Tímto prosíme, Vás rodiče, o informaci, zda Vaše dítě nastoupí do konce školního roku k denní docházce do MŠ.
V této době pozbývá platnost nařízení, že předškolní děti mají docházku povinnou. Dítě plnící povinné předškolní vzdělávání nemusí do MŠ nutně do konce školního roku nastoupit, může se se školou domluvit na domácí výuce.

 

Naše mateřská škola stanovuje tato závazná pravidla:

Do konce školního roku bude zcela zakázán pohyb rodičů dítěte ve vnitřních prostorách MŠ. U vchodových dveří všechny děti převezme pedagogická asistentka, která dítě pomůže převléct a dovede ho do třídy. Ten samý postup bude odpoledne při předávání dítěte.

 

Pro povinný pobyt venku budeme využívat výhradně zahradu MŠ, proto je nutné zvolit vhodné oblečení, děti mají trávit co největší část dne venku. Nelze s dětmi opustit areál MŠ. Z odpoledního pobytu venku je nutné převzít si dítě a nezdržovat se v areálu zahrady MŠ, nadále trvá vaše povinnost mít zakrytá ústa a nos.

 

Roušky nejsou pro děti do 7 let povinné.

 

Moc rády bychom Vás požádaly, kdo z vás má možnost výběru, zda dítě do školky poslat či ne, zvažte tuto skutečnost – rodiče na RD, MD, v evidenci ÚP či na OČR se školním dítětem.

 

Děti z bílého klubíčka budeme muset rozmístit do jiných tříd, protože nemá samostatné hygienické zázemí.

 

Bohužel máme také paní učitelky na neschopence a v rizikové skupině, takže se budeme snažit vymyslet co nejlepší řešení pro všechny, ale jistá omezení to, bohužel, ponese.

 

Děkujeme Vám za pochopení a vzájemnou spolupráci, zároveň prosíme o zpětnou odpověď tel., sms či emailem nejdéle do 20. 5.